Adviesgesprek?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om je bedrijfsvoering eens onder de loep te nemen.

Gesprek aanvragen

Ernstig lek bij Windows, is jouw pc geupdate?

Microsoft waarschuwt voor een ernstig lek in Windows 10, dat een groot veiligheidsrisico vormt voor jouw als ondernemer. Het goede nieuws is dat er reeds een update voor uit is gekomen. 

Wat is er precies aan de hand? Niemand minder dan de Amerikaanse inlichtingendienst NSA wees Microsoft op een fout in de manier waarop Windows 10 controleert of programma's van legitieme eigenaren afkomstig zijn. Dit werkt door middel van certificaten, een unieke digitale handtekening van de makers.

Door het lek zouden kwaadwillenden hiermee kunnen rommelen. Gevolg kan zijn dat geïnfecteerde software op je pc wordt geïnstalleerd zonder dat er binnen Windows alarmbellen gaan rinkelen. Vooralsnog lijkt dit niet te zijn gebeurt. Maar Microsoft verwacht dat er wel degelijk misbruik van wordt gemaakt, nu informatie over de kwetsbaarheid bekend is.

Je hebt er dus alle baat bij om de Windows 10-update te installeren die dit euvel verhelpt. 

Hoe update jij jouw Windows 10?

De update die je specifiek nodig hebt, is cumulatieve update KB4528760. Deze is op 13 januari 2020 vrijgegeven. Het kan zijn dat deze automatisch op jouw systeem is geïnstalleerd. Hoe kun je dit controleren? Ga naar instellingen, bijwerken en beveiliging. Klik dan op geschiedenis van updates weergeven. Je ziet de update terug onder het kopje kwaliteitsupdates 

Is dit niet het geval, update jouw Windows 10 handmatig. Ga een venster terug en klik op 'Naar updates zoeken'. Ons advies is het om dit ook te doen als je de melding ziet dat Windows al up-to-date is. Wellicht merk je dat er alsnog enkele updates worden binnengehaald.

Mocht jouw pc nog voorzien zijn van windows 7 en XP dan adviseren wij jou om met spoed je pc te update of deze te vervangen. Deze software wordt niet meer ondersteunt en is niet veilig voor virussen.

 

update windows 10

Deel dit verhaal

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! We sturen slechts 1 nieuwsbrief per maand.