Adviesgesprek?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om je bedrijfsvoering eens onder de loep te nemen.

Gesprek aanvragen

FAQ booq personeelsplanner

Speciaal voor jou de meest gestelde vragen over onze personeelsplanner op een rij.

Hoe kunnen verlofuren efficiënter geregistreerd worden door de leidinggevende?

Dit kan op twee manieren gedaan worden. Dit kan via 'Verlof' door op de aanvraag te klikken en dan kunnen er uren toegevoegd worden. Een andere manier om vakantie-uren toe te voegen is door dit te doen bij de urenregistratie. Daar op het plusje klikken en dan kiezen voor 'Vakantie en verlof'.

Wat is de juiste verwerking als medewerkers therapeutisch werken en er dus geen verloning hoeft plaats te vinden?

Je laat een medewerker niet klokken. Je legt in het persoonlijke dossier alle therapeutisch gewerkte uren vast. Zodra hij begint te werken, registreer je de gewerkte uren en de ziekte-uren totdat degene weer helemaal beter is.

Hoe leg je aan medewerkers makkelijk uit dat ze in februari minuren maken terwijl ze wel aan de gewerkte uren hebben voldaan. Dus verschil grondslag en uren?

Bij een maandelijkse vergrendeling wordt er gebruik gemaakt van een maandelijkse grondslag. De berekening hiervoor is de volgende:

contracturen x 52 (aantal weken van het jaar) : 12 (aantal maanden van het jaar)
Bij een medewerker met een contract van 40 uur, is de maandelijkse grondslag 173,33
Daarmee maken ze in een korte maand zoals februari minuren, maar in een langere maand weer plusuren. Op die manieren worden de plus- en minuren verrekend met elkaar.

De afdelingshoofden willen alleen hun afdeling kunnen accorderen en de andere afdelingen niet kunnen zien en niet kunnen accorderen.

Mochten zij beperkte permissies hebben, kan er gekozen worden voor 'Geselecteerde afdelingen'. Zij kunnen dan alleen de uren registreren en accorderen van de medewerkers werkzaam op die afdeling. 

Kan een medewerker de verlofopbouw en het jaarsaldo zien?

Er is een nieuwe functie beschikbaar die dit mogelijk maakt. Als jullie met de helpdesk contact opnemen kan deze functie aangezet worden.

Kunnen de rapportages per afdeling beschikbaar worden?

Nee, de rapportage zijn alleen beschikbaar voor alle afdelingen. Dat betekent dat je goed moet opletten wie voor welke rechten wordt geautoriseerd. 

Hoe komt het dat de ziekmeldinguren niet kloppen?

Als je de uren ingeeft bij de medewerker tijdens ziekmelding dan dien je nog op opslaan te drukken. Daarna is pas alles goed geregistreerd.

Hoe kan ik uren sneller accorderen?

Dit kan door de juiste periode te selecteren: week of maand. Dan links boven bij medewerkers alles in één keer selecteren en dan klikken op kloktijden en uren accorderen.

Wat gebeurd met de uren als iemand wel in klokt maar niet gepland staat?

De uren worden als werkuren gezien totdat er meer uren zijn dan het contract. Dan wordt het met bij de overuren bijgeschreven.

Welke functionaliteiten heeft booq om personeelsinformatie vast te leggen?

Je kunt alle documenten uploaden bij een medewerker, zodat je deze altijd bij de hand hebt. Zo kun je ook een klacht of een compliment vastleggen. Het is wel belangrijk om goed te kijken wie welke rechten heeft in het systeem in het kader van AVG.

Hoe kunnen de noviteiten geïnstalleerd worden?

Het nieuwe urenoverzicht met wettelijk en bovenwettelijk verlof kan gratis aangezet worden via de helpdesk. Dit duurt maximaal 8 weken. De training voor de gebruiker duurt 2 uur en is op nacalculatie à € 88.50 per uur (locatie Roltex).

Hoe kan ik de gegevens van mijn medewerker makkelijk aanpassen?

Het handigst is om de medewerker dit zoveel mogelijk zelf te laten doen. Dit is een instelling die via de helpdesk geactiveerd kan worden.

Krijgen medewerkers een push notifcatie als er een nieuwe nieuwsbrief is?

Omdat de nieuwsbrief altijd direct zichtbaar is krijgen ze hier geen pushnotificatie van. Via de kennisbank kun je kijken wanneer er wel een pushnotificatie gestuurd wordt.

 

 

Deel dit verhaal

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! We sturen slechts 1 nieuwsbrief per maand.