Adviesgesprek?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om je bedrijfsvoering eens onder de loep te nemen.

Gesprek aanvragen

Hoe registreer ik een kadobon op mijn kassa?

Deze vraag krijgen we vaak gesteld. En dat is ook begrijpelijk. Want wanneer is het nou wel of geen omzet en hoe voorkom ik dat ik dubbel btw betaal?

Er zijn twee momenten die belangrijk zijn. Dat is het moment van aankoop én het moment van betalen met de kadobon.

Moment van aankoop 

Stel een klant wil een kadobon kopen voor zijn buurvrouw die binnenkort jarig is. Je toetst het gewenste bedrag van de kadobon in en drukt vervolgens op de toets "in kas". Bij sommige kassa's heeft deze toets al de naam "kadobon verkoop". Vervolgens druk je op "kontant" of "PIN" afhankelijk van waarmee de klant betaalt. Met de in kas funktie wordt er als het ware geld in jouw kas gestort zonder dat dit bij de omzet wordt geteld. Er wordt dus ook geen btw berekend. Op het dagrapport wordt dit bedrag apart vermeld.

Moment van betalen met een kadobon

Op het moment dat de buurvrouw wil betalen met de kadobon is er omzet gemaakt en is er btw verschuldigd. Hoe registreer ik dit op mijn kassa? De aankopen van de buurvrouw worden ingevoerd op jouw kassa. Vervolgens geef je het bedrag in van de kadobon en druk je op de knop met betaalwijze "kadobon inname". Dit is een afrekentoets zoals "Kontant" of "PIN". Bewaar de ingeleverde kadobon bij jouw kasadministratie als bewijs dat deze is ingeleverd.

Indien het aankoopbedrag hoger is dan de waarde van de kadobon kun je het resterende bedrag laten afrekenen met "Kontant" of "PIN".

Wanneer het aankoopbedrag lager is dan de waarde van de kadobon kun je het verschil als wisselgeld teruggeven. 

Indien jouw kassa niet beschikt over de toetsen "kadobon verkoop" en/of "kadobon inname" kun je het beste even bellen met ons.

Deel dit verhaal

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! We sturen slechts 1 nieuwsbrief per maand.