Adviesgesprek?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om je bedrijfsvoering eens onder de loep te nemen.

Gesprek aanvragen

Kostenbesparend plannen en budgeteren

Wie wil dit nu niet, maar hoe doe je dat dan? 

Tijdens onze workshop "kostenbesparend plannen en budgetteren" hebben we laten zien dat je met booq personeelsplanning jouw planner op twee manieren bewust kunt laten plannen. Je kunt de budgetlijnen vullen met de omzetten én de kosten die je verwacht. Door deze te vullen zie je bij het inroosteren direct aan de groene kleur dat je binnen het budget blijft. Een rode kleur waarschuwt jou voor een overschrijding van het budget.

Deel dit verhaal

Tijdens het inroosteren kun je verschillende informatielijnen laten meelopen. Dit kun je op een handige manier zelf instellen. Zo kun je o.a. zien hoeveel medewerkers er gepland zijn, welk weer je kunt verwachten en welk event je gepland hebt. Het weer is altijd ingesteld op jouw plaatsnaam. Wil je de juiste cijfers zien, dan zul je per medewerker alle contractgegevens tot in detail niveau goed moeten vullen. Vergeet vooral niet het gemiddeld uurloon te vullen, zodat ook je open diensten meegerekend worden. Je kunt per contract de werkgeverslasten invullen en automatisch laten meerekenen. Als je contact opneemt met het support team dan kunnen zij dit voor jou per contract instellen. Wat je allemaal kunt zien bij het inroosteren kun je hier lezen.

Met de dagmaster kun je op een handige wijze inzoomen en bijsturen per dag. Budgetten en geplande omzetten kun je op een eenvoudige manier zelf instellen. Hoe je dat doet lees je hier

Snel en makkelijk plannen, dat kan door middel van het maken van standaard roosters. Een standaard rooster kun je invullen met jouw ideale planning voor één week. Je kunt 5 verschillende standaard roosters aanmaken per afdeling. Bijv. laag seizoen, hoog seizoen, feestdagen. Als je ze gemaakt hebt kun je deze eenvoudig kopiëren voor een langere periode. Lees hier hoe je deze kunt aanmaken.

In het nieuwe uuroverzicht zijn een aantal nieuwe functies wellicht handig om te bekijken of jullie hier gebruik van willen maken. Overleg met support of het mogelijk is in combinatie met jouw exports die je gebruikt. 

Zodra alle uren geaccordeerd zijn kun je de definitieve verloning realiseren. Als dit is gebeurd zijn de verlof saldo's definitief en bijgewerkt in de medewerkers app. Voor een groot gedeelte zijn de bijzondere verloven al voorgeprogrammeerd. Mocht er één ontbreken die voor jou van toepassing is, dan kun je deze laten instellen door afdeling support. 

Eén van de meest gebruikte rapporten is het rapport gepland en gewerkt per afdeling. Zo heb je snel inzichtelijk welke geplande en gerealiseerde kosten er per afdeling zijn.

Als er iets in je contract verandert, adviseren wij jou om een nieuw contract aan te maken. Wellicht is het dan handig als je de nummer als volgt aanhoudt. 1.1. bij een wijziging wordt dit 1.2. Indien je een nieuw contract aanbiedt dan is dit contract nummer 2.1. Op deze manier heb je altijd inzichtelijk hoeveel contracten je jouw medewerker reeds hebt aangeboden.

Door het enthousiasme zijn er een aantal goede ideeën gekomen. Deze kunnen jullie via de roadmap aanmelden. Kom je een leuk idee tegen, vergeet dan vooral niet om deze te liken. Hoe meer likes hoe sneller dit idee meegenomen wordt in de ontwikkeling. Jij vindt het ook fijn als jouw idee wordt opgepakt, dus help elkaar. Via deze link lees je hoe je jouw idee op de roadmap plaatst.

Veiligheid van jouw gegevens gaat boven alles. Daarom delen via deze link graag met jullie hoe het zit met de gegevensbescherming van de vingerscan.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! We sturen slechts 1 nieuwsbrief per maand.