Adviesgesprek?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om je bedrijfsvoering eens onder de loep te nemen.

Gesprek aanvragen

5 Tips om je reserveringen feestklaar te maken!

De feestdagen naderen snel, en een goede voorbereiding is cruciaal om het maximale uit deze periode te halen. Hier zijn 5 tips om je reserveringssysteem klaar te stomen en de feestdagen soepel te laten verlopen.

1. Tijdig online reserveren voor kerst
Het is essentieel dat gasten online en tijdig via je website voor de feestdagen kunnen reserveren. Dit bespaart niet alleen tijd die anders zou worden besteed aan telefoontjes en handmatige reserveringen, maar verlicht ook de druk op je personeel. Met de reserveerkalender-widget van booq Tafelreservering kunnen gasten eenvoudig en direct reserveren, inclusief het noteren van contactgegevens en eventuele diëten.

2. Instellen van maximum aantal reserveringen en groepsgroottes
Om de drukte over de avond te reguleren, overweeg tijdsvakken met een eindtijd in te stellen en in shifts te werken. Hiermee behoud je controle over de binnenstroom. In booq Reserveringsysteem kun je eenvoudig tijdsblokken of dubbele shifts creëren voor bijvoorbeeld een kerstbrunch en -diner. Stel ook een vaste eindtijd in bij de reserveringen en laat gasten hiermee akkoord gaan.

3. Promoot arrangementen en acties
De feestdagen zijn perfect voor culinaire hoogstandjes. Maak gebruik van de 'Services'-feature van booq Tafelreservering om je kerstmenu's en arrangementen te promoten. Communiceer deze ook via sociale media en nieuwsbrieven om je zaak, voorbereidingen en gerechten in de schijnwerpers te zetten. Vergeet niet deze speciale menu's in je kassasysteem aan te maken voor een vlotte afhandeling door het personeel.

4. Voorkom no-shows
Tijdens de drukke kerstdagen is het risico op no-shows groter. Om dit te voorkomen, overweeg een aanbetaling of creditcardgarantie te vragen voor reserveringen. Wij kunnen je hierbij ondersteunen en helpen dit in te stellen.

5. Engagement en verbeterpunten
Na het bezoek is het waardevol om geautomatiseerd een mail naar gasten te sturen met de vraag om een recensie te plaatsen of foto's op sociale media te delen. Dit stimuleert gasten om positieve ervaringen te delen en biedt waardevolle feedback voor verbeteringen in de toekomstige feestdagen.

Met deze tips ben je goed op weg om een soepel en succesvol feestdagenseizoen tegemoet te gaan. Veel plezier met de voorbereidingen en het verwelkomen van gasten in jouw zaak!

*Blog in samenwerking met booq.

Deel dit verhaal

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! We sturen slechts 1 nieuwsbrief per maand.