Adviesgesprek?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om je bedrijfsvoering eens onder de loep te nemen.

Gesprek aanvragen

Ontdek de verbeterde functionaliteiten van de Bar en Kitchen Manager.

Bij booq streven ze voortdurend naar doorontwikkeling. Onlangs hebben ze een opwindende update uitgebracht voor de booq Bar/Kitchen Manager, waardoor de software voor bar en keuken de operationele processen nog naadlozer laat verlopen. In deze blog hebben we de meest recente functies voor je uiteengezet.

Gedeeltelijke start en gereedmelding van meerdere gerechten
Het is nu mogelijk om artikelen die meermaals per tafel worden besteld gedeeltelijk te starten en gereed te melden. Hoe dit werkt? Stel je voor dat carpaccio acht keer wordt besteld en bereid. Drie van de carpaccio’s worden vervolgens alvast uitgeserveerd. De bediening kan op het bediendescherm het artikel door middel van long press indrukken, waardoor het factorscherm verschijnt. Hier is het mogelijk om het aantal carpaccio’s in te voeren dat alvast uitgeserveerd wordt.

Vanuit de digitale schermen de volgende gang uitvragen
Een volgende gang kun je vanaf heden niet alleen vanuit de booq POS kassa app uitvragen, maar ook vanuit de keukenschermen. Stel dat de gasten aan tafel 5 toe zijn aan de volgende gang en als gastvrouw ben je bij het bediendescherm om tafel 8 uit te serveren, dan vraag je de gerechten voor tafel 5 direct door. Je kunt deze functionaliteit ook inzetten voor het met spoed doorvragen van VIP-gerechten als extra friet en saus, óf het pauzeren van de volgende gang indien de gasten naar buiten gaan om te roken.

Long press- en sneltoetsfuncties zelf configureerbaar
Door het lang indrukken van de bovenkant van de bon kun je functies die je minder vaak gebruikt naar voren halen. Waar je eerst alle mogelijke functies kreeg te zien, kun je nu zelf bepalen welke functies je zichtbaar wilt hebben en welke niet.

Voor de sneltoetsen, die je ziet boven de bonnen, was het al mogelijk om ze zelf in te stellen. Nieuw is dat je de optie hebt om de volgorde van links naar rechts naar eigen wens in te stellen. Zo komt de ON HOLD functie standaard op de vierde positie van links. Kies er bijvoorbeeld voor om de ON HOLD functie helemaal naar links te plaatsen, zodat je profiteert van optimaal gebruikersgemak.

Atrikelen van andere parties groeperen
Het kan handig zijn om te weten dat je collega-chef bezig is met een ‘pasta funghi met penne’ en ‘pasta carbonara met fusilli’. Maar tot in detail weten welke gerechten bereid worden door andere parties, is niet altijd wenselijk. Om deze reden is het mogelijk gemaakt om de gerechten van andere parties te groeperen. Er zijn drie mogelijkheden om je bonnen te organiseren:

  1. Alle gerechten van andere parties volledig tot in detail zien; pasta funghi penne
  2. Het aantal gerechten per partie zien; 4x pizza en 2x koud
  3. Het totaal aantal gerechten van andere parties zien; 7 andere gerechten

*Blog in samenwerking met booq

Deel dit verhaal

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! We sturen slechts 1 nieuwsbrief per maand.