Adviesgesprek?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om je bedrijfsvoering eens onder de loep te nemen.

Gesprek aanvragen

Roltex, ook gecertificeerd voor kassa's in België en Duitsland

Omdat in ieder EU land andere verplichtingen gelden is het belangrijk dat je vooraf informeert welke fiscale verplichtingen in jouw land van toepassing zijn.

Wij als Roltex zijn gecertificeerd voor leveringen in België en Duitsland. Voor andere landen werken wij samen met gecertificeerde partners. Wij bieden de keuze uit verschillende merken Vectron en Booq. Hierdoor kunnen we samen de beste oplossing kiezen die bij jou en jouw organisatie past. 

 

België

Sinds 1 januari 2015 dient iedere Belgische horeca ondernemer die jaarlijks meer dan 25000 euro exclusief btw verkoopt aan maaltijden die ter plekke worden genuttigd, het btw kas tickets te genereren door een kassa die aan een blackbox is gekoppeld. Wij helpen je graag met het inventariseren welke oplossing het beste werkt in jouw organisatie. 

Detail informatie omtrent deze wetgeving kun je vinden via deze link FOD Financien

Duitsland

Vanaf 1-1-2020 geldt in Duitsland de nieuwe wetgeving voor alle kassa’s. De belangrijkste vier punten hebben we voor jou op een rijtje gezet.

1:TSE

Jouw kassa dient geschikt te zijn om te worden voorzien van een TSE (Technische Sicherheits Einrichtung). Deze TSE is op dit moment (27-11-2019) nog niet beschikbaar. Mede daarom heb je tot 30-9-2020 de tijd dit te verzorgen. Via jouw kassa leverancier kun je navragen of jouw kassa geschikt is voor de TSE.

Is jouw kassa niet geschikt is voor de TSE, dan heb je twee mogelijkheden.

  • Is jouw systeem aangekocht na 25-11-2010 dan mag je de kassa tot 31-12-2022 gebruiken. Mits de kassa het fiscale journaal digitaal kan opslaan voor een periode van minimaal 10 jaar. Dit is vastgelegd in de GoBD voorschriften die sinds 1-1-2017 verplicht zijn. De onderstaande punten 2 t/m 4 zijn ook voor jou van toepassing.
  • Indien jouw kassa voor 25-11-2010 is aangekocht, ben je verplicht een nieuw systeem aan te kopen dat voldoet aan de nieuwe wetgeving.

Is jouw kassa wel geschikt voor een TSE?

  • Zorg dat het systeem voor 30-9-2020 voorzien is van de TSE.

2: Meld jouw kassa aan bij de belastingdienst (het betreffende Finanzamt).

Het Finanzamt zal hiervoor een (digitaal) formulier ontwerpen met daarop de gevraagde gegevens. Op dit moment is dit formulier nog niet beschikbaar.

3: Zorg voor een volledige en correcte registratie van alle individuele transakties.

Alle transacties, rapportages en programma wijzigingen dienen digitaal te worden opgeslagen voor een periode van 10 jaar vanaf 1-1-2017 (fiskaal journaal). Dit kan op een geheugenkaart of via een PC. Let op of jouw kassa hieraan voldoet en of deze gegevens al worden opgeslagen sinds 1-1-2017.

4: Zorg dat de kassa bon voor elke klant beschikbaar is

Elke klant dient een kassabon te ontvangen. De klant is niet verplicht deze mee te nemen.

Om jou van nog meer informatie te voorzien kun je de volgende websites raadplegen:

https://www.vectron-systems.com/de/service/service/fiskalische-vorgaben/

https://www.vectron-systems.com/fileadmin/Content/Support_Service/Service/Fiskalische_Vorgaben/Vectron_Kassengesetz_2020.pdf

https://www.sharp.de/cps/rde/xchg/de/hs.xsl/-/html/gesetzliche-regelun

 

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! We sturen slechts 1 nieuwsbrief per maand.